Galerija

Kontakt-Info

PARADONTOLOGIJA

Nauka koja se bavi lečenjem mekog tkiva i potpornog aparata zuba. U našoj ordinaciji posebno pažnju pokazujemo za ove probleme sa kojima nam se pacijenti javljaju. Razlog tome su najčešće loša oralna higijena, nasledje, stres, loši, konzervativni i protetski radovi kao i neka sistemska i druga oboljenja.

Smatramo da nema zdravog i lepog osmeha bez zdravih desni!

Otečene, bolne i krvave desni su razlog da preduzmete odmah korake za njihovo lečenje. Posledice mogu biti dramatične, sa gubitkom zuba ali i kosti. Dijagnostika u ordinaciji Gala Dent se sprovodi na osnovu ortopantomografskog snimka i kliničkim pregledom pomoću parodontološke sonde. Terapija zavisno od stepena uznapredovalosti bolesti može se sprovesti konzervativno, laserski ili hirurški.

Cilj terapije je ukloniti uzroke bolesti i upale!

Plan terapije obuhvata upravo otklanjanje svih uzročnika kao i stvaranje novih uslova koji neće kompromitovati postignute rezultate u terapiji.

Konzervativno Lečenje

Konzervativno lečenje obuhvata uklanjanje zubnog kamenca, konkremenata i naslaga mekih kao i obradu parodontoloških prostora izmedju zuba i mekog tkiva ručnim instrumentima. Uz medikamentoznu terapiju, savete za pravilno održavanje oralne higijene i motivaciju rezultat je postojaniji.

Hirurško Lečenje

Hirurško lečenje odnosi se na smanjenje dubine parodontološkog džepa, kod pacijenata gde je bolest uznapredovala. Dodavanjem i regeneracijom kosti biološki aktivnim preparatima ili koštanim zamenicima moguće je očuvati kost.

Lasersko Lečenje

Lasersko lečenje je revolucionarna metoda koju možemo u Gala Dentu priuštiti našim pacijentima, da bez bola, krvarenja, šivenja, minimalno invazivno, bez otoka ciljano, omogućimo brže zarastanje i oporavak uz vrhunske rezultate!