Galerija

Kontakt-Info

BELJENJE ZUBA

Beljenje zuba

BELJENJE ZUBA LASEROM

Biolise laser EPIC – u našoj ordinaciji možete bezbolno izbeliti zube za četiri do šest nijansi. Tretman traje 30 minuta i proces beljenja se obavlja gelom na bazi 38% vodonik peroksida koji biva aktiviran svetlosnim efektom laserskog zraka. Na taj način se oslobadja kiseonik u gleđi, odstranjuje pigment i dekoloracija zuba.

ORDINACIJSKO BELJENJE ZUBA

Ordinacijsko beljenje pod kontrolom stomatologa sa 40% vodonik peroksidom – proces traje nešto duže, do 1h, u jednoj poseti. Bezbolan je i preporučljiv kod pacijenata koji imaju kompozitne radove na zubima i osetljive desni.

KUĆNO BELJENJE ZUBA

Kućno beljenje zuba – prethodno se pravi plastična folija na osnovu otiska zuba pacijenta u koju se stavlja gel proizvođača Ultradent Opalescenc jacine 16%. Pacijentu se savetuje da pažljivo nanosi gel na spoljnu površinu zuba, kako gel ne bi iscureo i oštetio desni. Nosi se noću ili danju u trajanju od 10 dana po nekoliko sati.

Sve ove tehnike ne oštećuju zubnu gleđ, ne izazivaju bol proizvodjaču, ne iritiraju zubnu pulpu, čemu možemo najviše da zahvalimo dobroj pripremi zuba od strane našeg stomatologa u Gala Dentu!

Tako zubi postaju belji, sjajniji i samim tim izgledaju lepše i zdravije!