Galerija

Kontakt-Info

ORTODONCIJA

Ortodoncija

Nauka i grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnosti zuba i vilica.

Važna je zato što utiče na zdravlje zuba i desni a zatim ima i estetski momenat!

Ortodontski pacijenti danas nisu samo deca i mladi, već je sve veći broj odraslih koji se javljaju za terapiju. Ispravljanjem zuba, omogućava se bolja oralna higijena, smanjuje se zadržavanje hrane oko zuba i time sprečava nastanak karijesa i oboljenja desni. Ispravljanjem položaja vilica utiče se na okolne mišićne strukture i menja se odnos kao i način žvakanja, gutanja i disanja.

Za dobru procenu i dobro planiranje kod svakog pacijenta neophodno je uraditi analizu gipsanih modela, uraditi analizu lica, napraviti fotografije, imati RDG snimak, ortopan i profilni snimak glave. Uzeti dobru anamnezu i utvrditi kliničkim pregledom stvarno stanje nakon čega se možemo opredeliti za vrstu ortodontske terapije.

FIKSNU ORTODONCIJU DAMON SISTEM

Pomoću samoligirajućih bravica korigujemo najveće nepravilnosti. One se lepe na svaki pojedinačni zub a mogu biti od metala ili estetske (keramika,staklo) i sitne. Ne iritiraju okolne strukture. Terapija traje 12-18 meseci u najkomplikovanijim slučajevima. Uglavnom probleme teskobe manje od 7mm rešavamo bez ekstrakcija prvih premolara! Dobro rešenje za zaposlene, ljude izložene javnom nastupu, svakom ko ne želi da mu se vidi proteza, mlade ali i odrasle. Damon sistem je sistem blagih kontinuiranih sila. Uz protokol terapije postižu se vrhunski rezultati!

MOBILNA ORTODONCIJA – INVISALIGNE (ALI GNERA)

Nevidljive, set up providne folije koje se izrađuju na osnovu otiska i skeniranja modela pomoću 3D kompjuterskog projektovanja i proračunavanja. Naime za ispravljanje nepravilnosti uglavnom primarne teskobe dobija se set od 6-12 folija po vilici. One se nose 16-20 sati dnevno, svaka po dve nedelje!

Skidaju se samo za vreme jela i pranja zuba! Zubi se na taj način pomeraju u željeni položaj. Za razliku od fiksne, može se skidati, nevidljiva je i kraće traje terapija (od četiri do šest meseci ukupno).

MOBILNI APARATI – ZA DECU

Antialergijski akrilat, aktivni aparati u raznim bojama, otklanjaju otpor od nošenja i stvaraju dobar kontakt sa stomatologom. Usled čestih kontrola mališani stvaraju naviku odlaska kod stomatologa, bez stresa i bola, postižući u pravom trenutku rezultate važne za zdravlje svojih zuba.