Galerija

Kontakt-Info

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija

Savremena stomatologija je dobila još jednu granu zahvaljujući savremenim materijalima i tehnologijama, koje pomažu da se ispune očekivanja savremenog i modernog čoveka 21. veka.

To se odnosi na vizuelni identitet koji se postiže brzo i lako, a vek trajanja samog rada se produžava.

Što je vreme provedeno u stomatološkoj stolici kraće i smanjen broj procedura, zahvaljujući savremenoj tehnologiji i dobroj organizaciji, to se smanjuje otpor i strah od stomatoloških intervencija, što rezultira većiim uspehom samog rada. Zato osobe koje nisu zadovoljne svojim oblikom, bojom i položajem zuba, mogu promeniti svoj osmeh!

ČIME? KAKO?

LJUSPICAMA – LUMINIRIMA

Sama reč kaže da se radi o nečem vrlo tankom. Bez anestezije samo u jednoj poseti sa spoljne površine zuba se nežnim šmirglicama skida 0,2- 0,5mm površine zuba da bi se ljuspice mogle zalepiti. Izrađuju se od LI disilikata, materijala koji sadrži staklo i keramiku, koja propušta svetlo kao kroz prirodnu strukturu zuba, dajući utisak sjaja i glatkoće koja je očaravajuće prirodna. Tako dizajniramo novi osmeh, novim oblikom, bojom i položajem zuba. Rekonstruisanje osmeha moguće je uraditi samo ako smo prethodno proverili zdravlje zuba kao i desni.

Nema vrhunske estetike ako ne vlada harmonija, simetrija i estetika, kako zuba tako i okolnih struktura!

FASETE-VENIRI

Keramičke ili kompozitne zahtevaju lokalnu anesteziju kao i malo veće uklanjanje zubne površine 0.5 – 1mm sa spoljne strane ali i skraćivanje svakog zuba. Postavljaju se u frontu dok se u bočnoj regiji ne preporučuju!

ESTETSKI ISPUNI – PLOMBE

Estetski ispuni od belih kompozita idealno su rešenje ako želimo očuvati prirodan izgled zuba nakon oštećenja. Osim sto nadoknađuju deo zuba oštećen karijesom, moguće je pomoću njih promeniti boju, oblik i veličinu zuba. Takodje ih primenjujemo u sanaciji karijesa, frakture krunice zuba, korekcije boje i oblika, zatvaranje dijastema. Danas koristimo najsavremenije materijale koji su proizvedeni sa nano tehnologijom. Ovi proizvodi imaju u sebi veliki procenat keramike što garantuje njihovu tvrdoću i čvrstoću pri žvakanju.

U Gala Dentu u ove svrhe koristimo Shofu proizvode – BEAUTIFIL 2. On je GIOMER što znači da ima svojstva i kompozita i glas jonomera. Lako se polira do visokog sjaja, neabrazivan i otporan i ima kameleon efekat. 

ESTETIKA DESNI

Korekcija zdravih desni u cilju estetike zove se Gingivoplastika. Omogućava nam da skrojimo desni oko svakog zuba kako bi oni u prostoru i liniji osmeha imali savršen položaj. Metoda se radi u lokalnoj anesteziji, najčešće pomoću lasera Biolise Epic, nakon čega odmah bez krvi možemo uzeti precizan otisak a pacijenta bez šavova pustiti kući.